Maandelijks archief: april 2013

De Zonsverduistering van 10 mei 2013

Op 10 mei 2013 vindt er wederom een verduistering van de Zon plaats. Zon en Maan staan dan op de twintigste graad Stier. De tijd van de eclips is 02:30 MET.

Opvallend in de horoscoop van de eclips zijn:

Zon en Maan staan conjunct Mercurius en de planetoïde Pallas.

Ook is er een conjunctie met de heliocentrische Mars knoop en Mercurius knoop. Heliocentrische knopen markeren de plaatsen waar de baan van betreffende planeet (Mars en Mercurius) het vlak van de ecliptica snijdt, van de Zon af gezien, kortom het moment waarop de energie van betreffende planeten het sterkst uitwerkt op de aardse energie.

Uranus en Pluto maken nog in deze eclipsperiode op 21 mei het 3e van de 7 ingaande vierkanten, die zo bepalend zijn voor de grootscheepse maatschappelijke veranderingen in deze jaren.

Zoals bij elke eclips zullen er weer wat opvallende personen naar gene zijde gaan.

Over de 20e graad Stier valt qua archetypisch beeld ook nog wel iets te zeggen.

Het archetypische beeld volgens de astrologische mandala van Rudhyar is: Flarden wolken die op vleugels lijken jagen langs de hemel.

Dit staat voor: de gewaarwording dat er geestelijke krachten werkzaam zijn.

Het geeft ook een indicatie dat er krachten werkzaam zijn, die subtiele aanwijzingen geven voor de weg die moet worden ingeslagen, die van de wind van het lot.

Dat bij de eclips zowel Mercurius als Pallas, in een exacte conjunctie, zijn betrokken, is erg bijzonder. Dat dit ook nog conjunct de Heliocentrische knopen van Mars en Mercurius gebeurt  is fascinerend. Mercurius staat vooral voor communicatie en interactie, Pallas staat voor de zuivere vonk van intelligentie en Mars staat voor daadkracht.

Al met al een boeiende kosmische constellatie, die voor de nodige spectaculaire gebeurtenissen en geniale vindingen zou kunnen zorgen.

Ook in het leven van aardse individuen kan dit aan de orde zijn, vooral daar waar de eigen horoscoop een speciale verbinding maakt met de graad van de eclips.