Maandelijks archief: juni 2012

Zomerzonnewende 20 Juni 2012

Vannacht is de zomerzonnewende (het moment dat de Zon de hoogste stand bereikt en weer terugkeert naar het zuiden).

In onze tijdzone MET is deze om 01.09.

Ik heb er de horoscoop van uitgedraaid en zie het volgende:

AC op 10:33 Vissen conjunct Cheiron op 9:43 Vissen

MC op 22:35 Boogschutter

Verder staan Pluto en Uranus vierkant (exact op 24 juni) en maken met het midpunt van Zon en Maan een t-vierkant.

Met de 9e graad Weegschaal (in deze horoscoop niet bezet) wordt een vierkant gemaakt waar de energie van Pluto, Uranus, Zon en Maan samenkomen.

De symboliek van deze graad is: Drie oude meesters hangen aan de wand van een aparte zaal in een museum voor beeldende kunsten

Grondtoon: De noodzaak terug te keren naar de bron bij een verward zoeken naar een nieuwe waarde in een chaotische samenleving.

Het symbool van de 11e graad Vissen (AC): Mannen gaan voort langs het smalle pad en streven naar verlichting

Grondtoon: Het vermogen dat in ieder individu opgesloten ligt om ten koste van alles een toegang te vinden tot een transcendent gebied van werkelijkheid

De graad van een nieuw bewustzijnsniveau

Het symbool van de 23 graad Boogschutter: Een groep immigranten vervult de formaliteiten bij de aankomst in hun nieuwe land

Grondtoon: Nauwgezette aanvaarding van de gewoonten die horen bij een nieuwe fase in de ervaring en gereed zijn voor de gelegenheden die deze zal brengen.

Het gaat erom bereid te zijn een drempel over te gaan en alle bijbehorende voorwaarden te aanvaarden.

Ik vind dit wel een heel bijzondere samenstand van zaken, die uitnodigt tot een diepe meditatie.

Een horoscoop als deze geeft ook een aankondiging van wat er de komende periode (zomer) gaat spelen.

Het geeft in elk geval de mogelijkheid tot genezing (Cheiron conjunct AC) en een herwaardering van waarden, materieel en emotioneel.

In veel levens kan daardoor een nieuwe bestemming ontstaan, mits we bereid zijn de huidige werkelijkheid daadwerkelijk te verlaten en ons open te stellen voor een nieuwe bestemming.

Astrologische vooruitzichten juli-september 2012

De energie van het vierkant tussen Uranus en Pluto, dat op 24 juni inging, blijft de hele zomer (tot maart 2015) een rol spelen.

Omdat Neptunus langdurig een vierkant met de Maansknopen-as maakt, kunnen er heel wat karmische gebeurtenissen optreden, zoals door overstromingen waarbij slachtoffers vallen.

Juli

Ga rond 10 en 11 juli, als ook Pluto en Saturnus een aspect maken met de knopen as, extra zorgvuldig te werk als je je in of op het water begeeft.

Op 14 juli gaat Mercurius retrograde lopen (tot 7 augustus). Het levert weer allerlei vertragingen op en storingen met apparatuur. Neem bij afspraken meer tijd om er naar toe te gaan.

Op 17 en 18 juli maakt Mars een T-vierkant met Uranus, Pluto en ook Jupiter maken daarmee een aspect. Het kan leiden tot spannende situaties, die uit de hand dreigen te lopen (bijvoorbeeld met het weer), maar waarschijnlijk loopt het over het algemeen wel steeds goed af. De laatste weken van juli wordt alles weer wat rustiger.

Augustus

Rond 8 augustus treedt er een duidelijke verandering van energie op. Alles gaat vlotter en de sfeer wordt gezelliger. Het is een goede periode voor activiteiten met familie en gezin. Je kunt de neiging hebben royaal te zijn in liefdadigheid. Wees zorgvuldig in het uitkiezen van je doel, ze zij niet allemaal wat het schijnt. Deze tendens blijft enige weken bestaan.

Medio augustus is een goede tijd om te werken aan zaken die structuur nodig hebben. Er kunnen verrassende ontmoetingen, soms met een amoureus karakter plaatsvinden. Rond 23 augustus kunnen we het gevoel hebben de weg kwijt te zijn. Het is een goede tijd om je te laten inspireren door middel van een meditatie.

Op 31 augustus gaat Mercurius het teken Maagd binnen. De sfeer van communicatie zal duidelijk veranderen. Het is een goede tijd om zaken, die een scherpe analyse vereisen nu te behandelen. Moet je een lastig contract afsluiten, doe het dan in deze periode.

September

Overigens kan met de afhandeling van de uitkomsten van de analyses beter nog wat worden gewacht, want begin september is ons oordeel niet analytisch, maar sterk gevoelsmatig. Dat hoeft niet verkeerd te zijn, maar neem dan wel besluiten met je hart.

Vanaf 6 september krijgen we weer meer belangstelling voor luxe en overdaad.  De relatief rustige periode loopt midden september ten einde, want op 19 september is er het 2e (van de 7) vierkanten tussen Uranus en Pluto. Nu op de 7e graad Ram (Uranus) en Steenbok (Pluto). Er heerst een sterk zuiverende energie. De kans is groot, dat er allerlei nieuwe feiten naar buiten komen, die ons eerst verrassen, maar die vervolgens gaan bijdragen aan deze zuivering.

De 7e graad van Steenbok wordt in de astrologische mandala aangeduid als de graad van de spirituele zuiverheid. De duiding van de 7e graad Ram sluit hier op aan. Het is de graad van de dualiteit tussen goed en kwaad, tussen hemel en aarde. Laat Uranus ons inspireren tot nieuwe initiatieven die ons naar een gezuiverde wereld en gemeenschap voeren.