Maandelijks archief: mei 2012

De Zonsverduistering van 21 mei 2012

Op 21 mei 2012 vindt er een verduistering van de Zon plaats. Zon en Maan staan dan op de eerste graad Tweelingen. De tijd van de eclips is 01:48 MET.

Deze eclips maakt deel uit van sarosserie 14 Zuid. Deze eclips familie staat voor succes en langverwachte doorbreken na een lange periode van hard werken. Zie voor meer informatie het boek “Voorspellende astrologie in de praktijk” van Bernadette Brady.

Opvallend in de horoscoop van de eclips zijn verder:

Venus exact driehoek Saturnus

Jupiter conjunct Mercurius

Mars driehoek Pluto

Neptunus vierkant Zon en Maan

Uranus vierkant Pluto.

De eclips maakt in Nederland en België een exact driehoek naar de ascendant.

Al met al standen die de energie die Brady beschrijft bevestigen.

Is het dan allemaal onbeperkt positief?

Nee zeker niet. Zoals bij elke eclips zullen er weer wat opvallende personen naar gene zijde gaan en kan de natuur (in dit geval Neptunus) daar een handje bij helpen. Met Neptunus vierkant op de Maansknopen as kan dat met verdrinking te maken hebben.

Over de 1e graad Tweelingen valt overigens qua archetypsich beeld (zie Beeldengids van de dierenriem door Koppejan) ook nog wel iets te zeggen.

Het beeld volgens Janduz is als volgt: Twee kinderen, een jongen en een meisje lopen hand in hand naar twee mooie gele lelies, die groeien onder een dicht bebladerde boom.

Dit beeld leert ons dat veel van de antwoorden die we zoeken in ons zelf te vinden is. De Zonsverduistering snijdt ons af van ons zelf en vormt als het ware een excuus om dat zelf even over het hoofd te zien.

Het archetypische beeld volgens Rudhyar is: Een boot met een glazen bodem drijft over diepzeewonderen. Het geeft de boodschap van collectieve beelden die oprijzen uit het innerlijk onderbewuste en het naar boven brengen daarvan zodat de wereld er kennis van kan nemen. De driehoek naar de ascendant op de 1e graad Waterman is daarbij veelzeggend. De graad vraagt om het op een nederige manier naar buiten brengen van de ondervonden openbaringen.

Kortom een mooi stand om diep te mediteren en de beelden die opdoemen serieus te nemen voor de toekomst.

Neptunus kan hier de inspiratie brengen en het ingaande vierkant tussen Uranus en Pluto de noodzakelijke veranderingen om ruimte te maken voor de verwerkelijking van deze inspiratie.